Pro Kart

Een Pro Kart is een ideale kart voor liefhebbers die low-budget willen karten. Goedkoop in aanschaf en nog goedkoper in onderhoud!

De Pro Kart is al tientallen jaren oud, maar niet stuk te krijgen. In de vorige eeuw zijn een aantal frames ontwikkeld, waaronder Koene kart, MS Kart, Kombikart en Bowman de bekendste frame leveranciers zijn. 

Nog steeds zijn deze karts in omloop met twee Honda GX160cc motors. Goed voor 11pk. MS Kart levert nog nieuwe frames, andere frames zijn te vinden op Marktplaats. 

Een Prokart is een type kart, aangedreven door 2 Honda GX160 motoren. Veelal worden deze gebruikt voor langeafstandsraces. De tuningsmogelijkheden zijn streng gereguleerd, waardoor de kosten strak in de hand worden gehouden. Met deze karts worden langeafstandsraces van 6 tot 24 uur gereden, in tegenstelling tot de meeste sprintklasses, waarin een race meestal uit 3 heats van zo’n 20 minuten bestaat


Wat kost een kart? 
Afhankelijk van de staat van een kart en het aantal reserve onderdelen, kost een tweedehands pro-kart tussen de € 500 en de € 1.000,-. Je vindt ze o.a. op Marktplaats.nl of natuurlijk op de baan. 

Wat moet ik verder aanschaffen?
Om te kunnen karten heb een licentie nodig, dit is een verzekeringsbewijs. De kosten voor een licentie bedragen gemiddeld € 100,- per kalenderjaar. Per zondag betaal je baanhuur, afhankelijk van het circuit tussen de 10 en 40 euro. Verder heb je een overall, rib-protector, helm en handschoenen nodig. Dit kun je ook 2e hands aanschaffen.

Kan ik ook huren? 
Om het karten te ontdekken, is het ook mogelijk om eerst een kart te huren. Laat een reactie achter via het contactformulier en we regelen iets voor je. 

Wat kost het onderhoud? 
Mocht je een eigen kart aanschaffen, dan moet je die natuurlijk ook onderhouden. De kosten voor onderhoud zijn laag met de Honda 4 takt motoren. Eens per jaar de olie verversen en nieuwe bougies is voldoende. Uitgezonderd van eventuele schade die je rijdt. 

Wanneer zijn er wedstrijden? 
Pro Kart Nederland organiseert enkele wedstrijden per jaar, uitsluitend voor Pro Karts. Op Texel en Lelystad in teamverband, een 3-uurs race. Deze zullen tijdig gecommuniceerd worden. Verder worden er enkele grotere wedstrijden georganiseerd, welke vroegtijd bekend worden gemaakt via deze website en/of social media. 

Zijn er verder nog regels? 
We proberen het karten laagdrempelig te houden, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te rijden. Dat wil zeggen dat we zoveel mogelijk op gebruikte bandjes rijden en niet te veel regels hebben die het karten duur maken. 

 

Download het Pro Kart reglement 2020


Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aankomende wedstrijden. 

Neem contact op